Accenture Previous Years Question Bank 7

Find solutions for all the questions at the end of each set:

Set A

1. If 3 men or 4 women can plough a field in 43 days, how long will 7 men and 5 women take to plough it?
(1) 10 days
(2) 11 days
(3) 9 days
(4) 12 days
2. 8 men can do a work in 12 days. After 6 days of work, 4 more men were engaged to finish the work. In how many days would the remaining work be completed?
(1) 2
(2) 3
(3) 4
(4) 5

3. A can finish a work in 24 days, B in 9 days and C in 12 days. B and C start the work but are forced to leave after 3 days. The remaining work was done by A in:
(1) 5 days
(2) 6 days
(3) 10 days
(4) 101/2 days


4. A and B can do a piece of work in 10 days, B and C in 15 day and C and A in 20 days. C alone can do the work in:
(1) 60 days
(2) 120 days
(3) 80 days
(4) 30 days

5. A can cultivate 2/5 th of a land in 6 days and B can cultivate 1/3 rd of the same land in 10 days. Working together A and B can cultivate 4/5 th of the land in:
(1) 4 days
(2) 5 days
(3) 8 days
(4) 10 days

6. A does half as much work as B in one sixth of the time. If together they take 10 days to complete a work, how much time shall B take to do it alone?
(1) 70 days
(2) 30 days
(3) 40 days
(4) 50 day

7. A and B together can do a work in 8 days, B and C together in 6 days while C and A together in 10 days, if they all work together in 10 days, if they all work together, the work will be completed in : 
(1) 3 3/4 days
(2) 3 3/7 days
(3) 5 5/47 days
(4) 4 4/9 days

8. A work could be completed in 100 days by some workers. However, due to the absence of 10 workers, it was completed in 110 days. The original number of workers was:
(1) 100
(2) 110
(3) 55
(4) 50

9. A and B can do a piece of work in 12 days, B and C in 8 days and C and A in 6 days. How long would B take to do the same work alone?
(1) 24 days
(2) 32 days
(3) 40 days
(4) 48 days

10.6 men and12 boys can do a work in 15 days.4 men and 10 boys can do the same work in 20 days.Then in how many days in the work be completed by 10 men and 10 boys.
(1)10 days
(2)12 days
(3)15 days
(4)18 days

Answers:
1.4
2.3
3.3
4.2
5.3
6.3
7.3
8.2
9.4
10.2



Find solutions for all the questions at the end of each set:

Set B

1.Evaluate  (3.82 −1.22 )/  (3.8−1.2)
(a) 2.5   
(b) 3.5
(c) 5   
(d) None of these.

2.If the diagonals of a rhombus are 24 cm and 10 cm, what will be its perimeter
(a) 42 cm   
(b) 64 cm
(c) 56 cm   
(d) 52 cm

3.Which of the following fractions is greater than 3/5 and less than 6/7?
(a) 7/8   
(b) 1/3
(c) 2/3   
(d) 1/2

4.The average mathematics marks of two Sections A and B of Class IX in the annual examination is 74. The average marks of Section A is 77.5 and that of Section B is 70. The ratio of the number of students of Section A and B is
(a) 5 :  6   
(b) 7 : 7
(c) 8 : 7   
(d) 6 : 7

5.The diameter of a wheel is 98 cm. The number of revolutions in which it will have to cover a distance of 1540 m is—
(a) 400   
(b) 600
(c) 500   
(d) 1000

6.A work can be finished in 16 days by twenty women. The same work can be finished in fifteen days by sixteen men. The ratio between the capacity of a man and a woman is
(a) 2 : 4   
(b) 4 : 3
(c) 2 : 3   
(d) 3 : 6

7.A completes 80% of a work in 20 days. Then B also joins and A and B together finish the remaining work in 3 days. How long does it need for B if he alone completes the work?
(a) 39 ½ days  
(b) 37 ½
(c) 40 days   
(d) None of these


8.If 6 men or 12 women can do a piece of work in 32 days, in how many days 48 men and 32 women will do the same piece of work?
(a) 4 days    
(b) 8 days
(c) 6 days    
(d) 3 days

9.If 50% of (x - y) = 20% of (x + y), then what percent of x is y?
(a) 250/7 %   
(b) 300/7 %
(c) 150/7 %   
(d) 42%

10.In a school 70% of the students are girls. The number of boys are 510. Then the total number of students in the school is:
(a) 850    
(b) 1700
(c) 1830    
(d) 2000

Answer:
1.c
2.d
3.c
4.c
5.c
6.b
7.b
8.d
9.b
10.b



Find solutions for all the questions at the end of each set:

Set C

1.A article passing through two hands is sold at a profit of 40% at the original cost price. If the 1st dealer makes a profit of 20%, then the profit per cent made by the second is 
(a) 15 2/3% 
(b) 16 2/3%
(c) 13 2/3%
(d) 112/3%

2.A merchant fixed the selling price of his articles at Rs. 700 after adding 40% profit to the cost price. As the sale was very low at this price level, he decided to fix the selling price at 10% profit. Find the new selling price.
(a) Rs. 450 
(b) Rs. 490
(c) Rs. 500
(d) Rs. 550

3.A trader purchases a watch and a wall clock for Rs. 390. He sells them making a profit of 10% on the watch and 15% on the wall clock. He earns a profit of Rs. 51.50. The difference between the original prices of the wall clock and the watch is equal to 
(a) Rs. 110
(b) Rs. 100
(c) Rs. 80
(d) Rs. 120

4.A merchant has 1000 kg of sugar, part of which he sells at 8% profit and the rest at 18% profit. He gains 14% on the whole. The quantity sold at 18% profit is 
(a) 500 kg
(b) 600 kg
(c) 400 kg
(d) 640 kg

5.A dealer buys an article marked at Rs. 25000 with 20% and 5% off. He spends Rs. 2000 on its repair and sells it for Rs. 25000. What is his gain or loss per cent?
(a) 21% loss
(b) 10.50% loss
(c) 19.05% gain
(d) 25% gain


6.A garrison of 1000 men had provisions for 48 days. After 8 days , a reinforcement of 600 men arrived. How long will now food last for?
(a) 35 days
(b) 30 days
(c) 23 days
(d) 45 days
(e) None of above

7.A tree is 12 m tall and casts an 8 m long shadow. At the same time, a flag pole casts a 100 m long shadow. How long is the flag pole?
(a) 150 m
(b) 200 m
(c) 125 m
(d) 115 m
(e) None of above

8.If 12 persons working 16 h per day earn Rs. 33600 per week, then how much will 18 persons earn working 12 h per day?
(a) Rs. 40000
(b) Rs. 35000
(c)  Rs. 28800
(d) Rs. 37800
(e) None of above


9.A and B started a business by investing Rs. 20000 and Rs. 25000, respectively. After 4 months B left and C joined by investing Rs. 15000. At the end of the year, there was a profit of Rs. 23000. What is C’s share?
(a) Rs. 8000
(b) Rs. 9000
(c) Rs. 6000
(d) Rs. 12000

10.A, B and C entered into partnership in a business. A got 3/5 of the profit. B and C distributed the remaining profit equally. If C got Rs. 400 less than A, the total profit was 
(a) Rs. 1600
(b) Rs. 1200
(c) Rs. 1000
(d) Rs. 800

Answers:
1.b
2.d
3.a
4.b
5.c
6.e (25 days)
7.a
8.d
9.c
10.c

No comments:

Post a Comment